adó egy százalék felajánlás
2024.04.19. - Emma

2010-es õszi férfidivat

2010-es õszi férfidivat
Minden ellenérzésünk dacára a nyárnak menthetetlenül vége, így itt az ideje, hogy az öltözködés terén is ráhangolódjunk a borongós napokra.

Ahogy már lassan megszokhattuk, az idei õszi divat is rendkívül megengedõ, legalábbis ami a stílusok keveredését illetve a színek és anyagok kombinálását illeti.

Két részes összeállításunk elsõ felében a férfigardrób elengedhetetlen darabjai kerülnek bemutatásra.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az urak ruházatát alapvetõen a visszafogottság jellemzi majd a következõ idõszakban: a klasszikus eleganciát a melegebb árnyalatok használatával ötvözik. A falevelek hullásával egyidejûleg az élénkebb színû ruhák sem maradhatnak: kezdetét veszi a barna, a krémszín és khaki uralma. A minták terén viszont több fantázia tapasztalható: az északi favágókat idézõ, kockás ingek és a norvég mintás pulóverek még mindig megtalálhatóak az üzletekben, de felbukkannak az egyébként is újabb virágkorát élõ military tipikus alakzatai.

Az anyagok esetében kimondottan nagy a változatosság. Jelen van a bõr, a szõrme, a szövet, de még a bársony is, s mindezeket a határtalan szabadság jegyében variálhatja, akinek kedve tartja. Az örök népszerûségnek örvendõ farmer szintén minden mértékben használható.

A kabátok világát két érdekes megoldás fûszerezi. A fazonok kialakításában is teret hódító „katona stílus” a derékövet is engedélyezi. Míg elõbbi inkább a komorabb darabok kiegészítõje, a nagy, kötött gallér inkább a vidámabb, melegebb hangulatú példányok velejárója. A sál még mindig divatos kísérõje az elegáns férfiviseletnek.

A kötött pulóverek, szvetterek és mellények sokféleségével ellentétben a nadrágok között szigorúan a lefelé szûkülõ fazonok dominálnak, viszont bõvebb és testhez simulóbb csípõrésszel ellátott darabokkal is találkozhatunk.

A cipõk közül ismét a bõrbõl készültek lesznek közkedveltek. Fõleg a magas szárral, fûzõvel rendelkezõ lábbelik örvendenek majd nagy népszerûségnek a hûvösebb napokon.

A kiegészítõk terén a sokféleség jellemzõ: a vidám, szinte bohókás, szõrös sapkáktól az elegáns, puritán brossokig minden fellelhetõ az üzletekben. A táskákkal kapcsolatban ugyanaz az elv érvényesül, mint a nõi retikülöknél: minél nagyobb, annál jobb.

Hallai Réka

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%